lördag 11 augusti 2012

Revirstrid


Jag har tidigare skrivit om våra skator som ni kan läsa här. Eftersom de är uppvuxna i boet som funnits i tallen sedan generationer, är allmänningen bakom vårt hus att betrakta som deras hemmaplan. En och annan ringduva kan dom tänka sig  att acceptera. Kommer det kråkor, blir det gärna lite bråk. Kommer det dessutom en hare som annekterar en bit av reviret, då blir det strid. Haren anser sig ha lika rätt på allmänningen (därav namnet (J) och brukar vila där ibland. Den har god sikt åt alla håll och lika många flyktvägar. Det är dock inget som skatorna bryr sig om. De vill hävda sin rätt och försöker irritera haren på alla sätt för att den ska ge sig av.


Även om de låtsas leta efter mat eller titta bort, har dom full koll på haren. De närmar sig från olika håll men har ännu inte blivit så tuffa att någon av dem nyper haren i pälsen. Så fort haren vänder på sig, flaxar den som är närmast iväg.
 
Den här bilden tog jag dagen efter då den hade lagt sig på samma ställe igen. Inga skator syntes till. Tydligen hade dom gett invandraren uppehållstillstånd. Övriga bilder togs på första parkett från fönstret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar