tisdag 24 april 2012

Skanska bygger betongfabrik nära villaområde


(eller när ska sunt förnuft få råda?)

Skulle du vilja bo granne med en betongfabrik? En sådan planerar i alla fall Skanska att bygga här i närheten.  Tomten ligger några hundra meter från villabebyggelse  och bakom grinden till det inhägnade området  finns redan en anlagd väg


Denna och övriga redan hårt trafikerade tillfartsvägar  kommer ytterligare att belastas med dessutom betydligt tyngre fordon. Utan att ha följt debatten kring detta projekt förstår envar att  material för cementtillverkning måste köras till området och den färdiga betongen därifrån. Betong som behövs till pågående resp planerade stora projekt  inom kommunen såväl som Stockholms stad.. Se mitthttp://digimagesfoto.blogspot.se/2011/08/hjulstakorset.html tidigare inlägg r. Sunt förnuft säger genast: lägg fabriken  där råvaran finns och/eller där produkten skall användas. Ifall Skanska kommit över tomten till en billig peng, blir det ändå dyrt i längden med alla dessa körningar. Sån´t som ibland spräcker kalkyler på dylika miljardprojekt. Förutom  den försämrade trafikmiljön säger sunda förnuftet att fabriken inte hör hemma i ett villaområde. Buller, damm och ökade utsläpp är inte en fråga för bara de närmast berörda.
Jag har bloggat mycket om min närmiljö och vill inte se att den förstörs eller ska krympas ytterligare. Ett logistikföretag och den nya postterminalen  på Elektronikhöjden  kommer också  att  påverka  trafikmiljön utmed Viksjöleden.
En paneldebatt kring uppförandet av Skanskas betongfabrik skall hållas idag. Förmodar dock att medborgarna ”körs över”. 234 namn på en protestlista väger inte speciellt tungt  när det handlar om miljardprojekt i regionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar